لیست اختراعات مهدی قربانی
اين دستگاه در كارخانجات لپه سازي شهرستان آذرشهر با توجه به اينكه توليد لپه از نخود از مشاغل اصلي اين شهرستان به شماره مي رود و در فرآيند توليد لپه مصرف بي رويه آب و در پي آن ايجاد پسماند و آلودگي هاي محيط زيست موجود را در بر دارد اين دستگاه با كنترل هوشمند ميزان مصرف و كيفيت آب مورد استفاده از ايجاد معضلات مطروحه جلوگيري به عمل مي آورد . قابل توجه است با در نظر گرفتن اينكه در اين شهرستان ساليانه 500 هزار تن لپه توليد ميشود و يك ميليارد ليتر آب مصرف ميشود كه 500 ميليون آن جذب محصول شده و 500ميليون ليتر آن به صورت پسماند در طبيعت رها ميشود كه با بهره گيري از اين دستگاه به ميزان 500ميليون ليتر از ميزان مصرف ذخاير زير زميني جلوگيري شده و در راستاي احياي درياچه اروميه كه ناحيه استراتژيك منطقه مي باشد اثر بسيار ويژه و شگرفي دارد.
عنوان اختراع:دستگاه ذبح سيار دستگاه ازسه قسمت تشكيل شده است.قسمت اول ازيك حوضچه باسطح شيبدارويك سطح توري كه گوسفندبراي ذبح برروي آن گذاشته مي شودولبه محافظ روبه روي آن بسته مي شود تشكيل مي شود.كه بعدازذبح خون حيوان به درون حوضچه با سطح شيبدار ريخته مي شود.قسمت دوم مخزن خون مي باشد كه با استفاده از پمپ، خون حيوان به درون مخزن جمع آوري خون هدايت مي شود.قسمت سوم مخزن آب است كه جهت شستشو درنظرگرفته شده است.اين سامانه بر روي چرخ هاي متحرك سوارشده كه قابل حركت جهت نذورات هيئات هاي مذهبي يا هرجاي ديگرمي باشد.اين دستگاه جهت جلوگيري ازريختن خون در معابرعمومي مي باشد.
خلاصه توصيف اختراع: درمان سرطان با استفاده از نانوشل ها در براكي تراپي طبق پيش بيني سازمان بهداشت جهاني، در سال 2030 سرطان شايع ترين و مهم ترين عامل مرگ و مير خواهد بود.روش هاي مختلفي براي درمان آن از جمله شيمي درماني، جراحي، راديوتراپي به وسيله ي شتاب دهنده و يا ليزر و همچنين براكي تراپي به كار برده مي شود كه درصد موفقيت آنها در از بين بردن تومور پايين است. روش براكي تراپي شامل كاشت يك چشمه پرتوزا در داخل بدن است كه هدف از آن تحويل دز بيشينه به تومور ودز كمينه به بافت سالم اطراف آن است.يك روش جديد كه اخيرا توسط دانشمندان مورد بررسي قرار گرفته است استفاده از نانوذرات با عدد اتمي بالا در افزايش دز جذبي تومور است. در يكي از تحقيقاتي كه انجام شده است افزايش دزي تا 89/3 برابر براي نانوذره ي طلا با قطر200 نانومتر و غلظت 30ميلي گرم بر ميلي ليتر با چشمه يد گزارش شده است. اخيرا نوع خاصي از نانوذرات با نام نانوشل ها ساخته شده اند كه شامل يك هسته و يك پوسته كروي شكل با شعاعي در حدود 60 نانومتر مي باشد. تحقيقات متعددي بر روي كاربرد نانوشل طلا/سيليكا در فوتوترمال تراپي كه ناشي از پديده ي تشديد مي باشد صورت پذيرفته است. علاوه بر آن بررسي هايي نيز مبني بر استفاده از نانوشل هاي پارامغناطيسي (مانند نانوشل هايي كه حاوي اكسيدآهن هستند) در تصاوير MRI انجام شده است. با اين وجود تاكنون اثر افزايش دزناشي از نانوشل ها در براكي تراپي بررسي و اثبات نشده است. ما در اين اختراع اثر افزايش دز نانوشل هاي طلا، /گادولينيم ، طلا/اكسيدآهن ، نقره/منگنز و نقره/ديسپورسيم را در حضور چهار چشمه ي براكي تراپي با انرژي هاي متفاوت بررسي و اثبات نموديم. لام به ذكر است كه نانوشل ها در صورت پارامغناطيسي بودن قابليت استفاده در MRI به عنوان ماده حاجب را دارند. نانوشل هاي طراحي شده در اين اختراع پارامغناطيسي بوده و امكان استفاده هم در براكي تراپي و هم در MRI را دارند. خلاصه توصيف عملكرد: عنوان اختراع: درمان سرطان با استفاده از نانوشل ها در براكي تراپي پزشك هنگام درمان سرطان به روش براكي تراپي ، نانوشل را به بدن بيمار تزريق مي كند. با دستور پزشك چشمه ي براكي تراپي شروع به گسيل فوتون مي كند. با برخورد فوتون ها به نانوشل هاي داخل تومور دز جذبي تومور افزايش مي يابد و روند تخريب تومور تسريع يافته و به طور هم زمان دز جذبي توسط بافت نرمال نيز كاهش مي يابد. بعد از مدت زمان مشخص چشمه از بدن بيمار خارج مي شود.لازم به ذكر است نانوشل هاي طراحي شده در اين اختراع پارامغناطيسي بوده و مي توان در حين درمان ازبيمار تصوير MRI گرفته و حجم تومور را نيز مشاهده كرد.
از بزرگترين معايب ويلچرهاي مكانيكي اين است كه براي بالا رفتن از سر بالايي فرد معلول بايد فشار و نيروي بيشتري را تحمل كند تا بتواند يك مسافت كوتاهي را بپيمايد. اين طرح بزرگترين مشكل ويلچر-هاي كنوني را رفع مي¬كند لذا افرادي كه دچار مصدوميت در اندام تحتاني هستند براحتي مي¬توانند از اين ويلچر استفاده كنند طرح حاضر مشابه ويلچرهاي مكانيكي فعلي در ايران بوده با اين تفاوت كه براي حركت و سرعت گرفتن از چرخ هاي بزرگ عقب ويلچر حذف، و معلول توسط دو پدالي كه در زير دست هاي خود تعبيه شده به سمت جلو حركت مي كند. مي¬توان گفت اين ويلچر در بالا رفتن از سر بالايي همان كار ويلچرهاي اتومات را انجام مي¬دهد، به طوري كه تكيه¬گاه بكار رفته شده در آن براي سطوح شيب دار شامل يك چرخ در جلو و دو چرخ در عقب است. اساس ويلچر ساخته شده شبيه سيستم دوچرخه¬ي دنده¬اي مي¬باشد كه طبق قامه¬ها در دو طرف چپ و راست تعبيه و توسط زنجير به مركز لاستيك عقبي متصل مي شود. همچنين از دو نوع ترمز اهرمي نيز براي كنترل سرعت در سراشيبي استفاده مي شود. ويلچر نامبرده حركات اضافي دست را كم و از خستگي زودرس عضلات ممانعت مي كند.
افرادي كه عمل تعويض مفصل زانو انجام داده اند بعد از جراحي به دليل نداشتن تمرينات منظم فيزيوتراپي با عوارض شديد من جمله درد زياد، كاهش دامنه حركتي(ROM)، گردش خون عمومي اندام، افزايش ادم، آتروفي عضله، افزايش خشكي و كوتاهي و چسبندگي در تارهاي عضلاني زانو روبه رو مي شوند كه باعث كاهش كيفيت زندگي آنها مي شود. مفصل تعويض شده در طولاني مدت به دليل نداشتن تحرك دچار انقباض و خشكي ميشود و لازم است تمرينات توانبخشي براي بهبود دامنه حركتي انجام گيرد كه در فيزيوتراپي ها ازدستگاه كوادريسپس فموريس استفاده ميشود كه به صورت UNACTIVE عمل كرده و بيمار فشارزيادي درزانوي خود متحمل مي شود و امكان تنظيم زاويه ROMرا هنگام انجام تمرينات ندارد لذا جهت حل اين مشكل و كمك به كاهش درد بيماران دستگاه ساده و مكانيكي فلكشن زانو كه به نام knee flex خوانده مي شود طراحي شد كه از دوعدد تثبيت گرتشكيل شده كه با جلوگيري از حركت زياد صندلي به سمت جلو و خم شدن زياد زانوي بيمار بنابراين باعث كاهش درد و تقويت عضلات چهار سردر بيماران مي شود ودر نهايت به عنوان يك وسيله حركتي مطمئن و ارزان قيمت براي بيماران و كار درمانان توصيه ميگردد و در فيزيوتراپي ها به راحتي قابل استفاده است.
كف پاي صاف يكي از مشكلات شايع در بين كودكان و نوجوانان بشمار مي رود كه حدود 15 درصد از جمعيت جهان را درگير كرده و باعث دغدغه زندگي افراد شده است از تغييرات و مشكلات بيومكانيكي فلت فوت مي توان به اورژن بيش از حد مفصل ساب تالارهنگام راه رفتن اشاره كرد كه در اين حالت باعث ساييدگي جانب داخلي پاشنه ي كفش شده و خستگي زودرس را به ارمغان مي آورد. بنابراين مي توان گفت در اين ناهنجاري درجاتي از قوس طولي داخلي پا كاهش يافته و يا از بين مي رود فلذا پيشگيري و درمان كف پاي صاف در وهله اول از بروز عوارض زنجيره وار در تمام مفاصل بدن، بخصوص ستون فقرات جلوگيري كرده ودرگام هاي بعدي باعث بهبود كيفيت زندگي فرد مي شود در طرح هاي اختراعي پيشين اعم از كفي هاي طبي و كفش هاي ارتوپدي،تنظيم قوس كف پا امكان پذيرنيست زيرا ثابت و بدون تغييرعمل مي كنند و فاقد تنظيم قوس كف ميباشند اما در طرح حاضر اين مشكل برطرف شده و كاربران آن كه دانش آموزان در حال رشد مي باشند به راحتي ميتوانند از آن استفاده كنند و انحناي كف پاي آنها مرتبا سنجش مي شود.
خلاصه اختراع : عنوان اختراع: فلاسك كشت سلول جانوري در اندازه اسلايد ميكروسكوپي زمينه فني اختراع: حوزه علوم پزشكي و در زمينه آزمايشگاه پزشكي مي باشد. اساس راه حل: تبادل گازي هماهنگ در سيستم فلاسك كشت سلولي جانوري يكي از مهم ترين اولويت هاي كشت سولي مي باشد. با توجه به اينكه در برخي موارد نياز به كشت سلولي كم وجود دارد اين سيستم توانايي اين را دارد كه با مصرف مواد كم بتواند كشت سلولي را انجام دهد. همچنين اين توانايي در اين سيستم وجود دارد كه مستقيم همزمان در حين كشت بتوان زير ميكروسكوپ نمونه را مورد مطالعه قرار دهند و حتي در صورت نياز نمونه را خارج و كارهاي مورد نياز را روي نمونه مورد بررسي داشته باشند. همچنين يكي از بزرگترين كاربردهاي اساسي وتاثير گذار اين اختراع قابليت كنترل تبادل گازي خارج فلاسك با محيط كشت داخل فلاسك ميباشد كه اين عملكرد تاثير مهمي در كيفيت كشت سلولي جانوري داشته كه با توجه به فاصله هاي چاهكهاي تبادل گازي روي صفحه فلاسك اين عملكرد تاثير به مراتب بسيار زياد خواهد داشت.
خلاصه اختراع: عنوان اختراع: لام ميكروسكوپي مجتمع براي تشخيص بيماري ها زمينه فني: اين اختراع در حوزه تشخيص بيماري در زمينه علوم آزمايشگاهي پزشكي. راه حل ارائه شده: امكان مشاهده همزمان نمونه هاي بيماري ها به صورت همزمان در لام مجتمع اين امكان را فراهم مي كند تا با بهترين مقايسه تشخيص با دقت بالا انجام گيرد؛ در اين اختراع نمونه ها كنار هم در حجم پايين با كيفيت بالا در محل هاي مخصوص خودشان قرار گرفته اند كه متخصص استفاده كننده قادر است تا براحتي بيماري را تشخيص دهد. با توجه به اينكه بيماري هاي بسياري توسط انگلها و برخي پروتوزوا ها و ديگر ميكرو ارگانيسم ها ايجاد مي شود و داشتن چيپ مجتمع انواع نمونه ها در تشخيص ماكروسكوپي بسيار پر اهميت مي باشد لذا توسط اين اختراع تشخيص بيماري براحتي انجام مي گيرد و بيشتر براي درمان ارگانيسم هاي بيماري زا از جمله انگل ها مي توان از اين اختراع بهره برد.
دستگاه رزور و فروش غذا داراي ارتباط با مركز سرويس از طريق خط تلفن اين دستگاه در مكان هاي پخش غذا مانند سلف سرويس و آشپزخانه ها مورد استفاده قرار مي گيرد، به اين صورت كه كاربر با كشيدن كارت بر روي دستگاه با توجه به وضعيتي كه كارت او دارد از امكانات دستگاه استفاده مي كند، كاربر وضعيت كارت خود را مي تواند با استفاده از صفحه نمايش، LED هاي رنگي و Buzzer متوجه شود. از آنجايي كه نمونه هاي مشابه براي سرويس دهي نيازمند شبكه يا رايانه مي باشند و چون مكان هاي پخش غذا محيط مناسبي براي استفاده از رايانه و شبكه نيست، اختراع فوق ارائه شد و براي رفع اين مشكلات از خط تلفن استفاده شده و همچنين براي سادگي عملكرد و فهم مشكلات از يك LCD گرافيكي براي كاربر استفاده شده است تا بتواند پيام هاي مربوط به كارت خود را مشاهده كند
اين اختراع با نام پودر كاهش دهنده نيترات محلول در آب با استفاده از فناوري نانو جهت حذف و يا كاهش يون نيترات محلول در آب بوده و هدف آن ايجاد روش به صرفه اقتصادي جهت جدايش وحذف ذرات آلاينده نيتروژنه از آب ها و فاضلاب هاي آلوده به نيترات شامل فاضلاب هاي صنعتي، آب هاي كشاورزي و ... مي باشد. تركيب اين ماده شامل نانو سيليس و ميكرو سيليس با ساختار كريستالي و نانو سيليس و ميكرو سيليس آمورف و نانو اكسيد هاي فلزي شامل اكسيدهاي سديم و كلسيم مي باشد. روش هاي موجود علاوه بر هزينه بالاتر داراي معايب زير نيز مي باشد: • نياز به انرژي زياد جهت ايجاد فشار و دماي بالا • نياز به ايجاد فشار بالا • نياز به استفاده از تجهيزات روش هاي غشايي نظير نانو فيلتراسيون، اسمز معكوس و اولترافيلتراسيون • نياز به تجهيزات و مواد مصرفي اضافي • نياز به زمان بالا و كندي فرآيند زمينه فني اين اختراع حوزه استفاده از نانو فناوري براي كاهش الودگي هاي زيست محيطي مي باشد. لذا با توجه به معايب فوق هدف از اين اختراع ساخت ماده و ابداع روشي جهت حذف نيترات محلول در آب مي باشد، كه معايب فوق را برطرف نمايد. نتيجه اين امر اختراع مورد توصيف ادعانامه اين طرح مي باشد كه تحت نام كاهش دهنده نيترات محلول در آب با استفاده از فناوري نانو آورده شده است.
موارد یافت شده: 14